În perioada 29 – 30 noiembrie 2018 la Chișinău a avut loc Diaspora Business Academy pentru Tinerele Antreprenoare. 

Evenimentul a constat dintr-o serie de seminare și paneluri de discuții la care au participat aproximativ 50 de femei antreprenoare.Scopul Academiei a fost să instruiască tinerele femei antreprenoare despre posibilitățile de finanțare, facilitarea dezvoltării unei afaceri de succes prin îmbunătățirea capacităților manageriale de profil și alte subiecte și tendințe în lumea antreprenorială.

Evenimentul a fost deschis de către Secretarul General de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova, dna. Iulia COSTIN, care a oferit un key note speech.

Iar pentru că Academia a fost organizată în cadrul Programului Diaspora Engagement Hub, implementat de Cancelaria de Stat prin intermediul Biroului Relații cu Diaspora, a doua vorbitoare a primei zile a fost moldoveanca stabilită în capitala Uniunii Europene, Bruxelles, Alexandrina Robu-Cepoi. Fiind și organizatoarea Academiei, dna Robu-Cepoi a vorbit despre managementul proiectelor în experiența sa de Președinte al Comitetului de Femei a Organizației Tinerilor Antreprenori din UE – JEUNE. 

La sesiunea de instruire a primei zile au fost prezentate următoarele subiecte actuale pentru mediul de afaceri din RM: performanța în vânzări, vorbitor Dan Nuțiu, Președinte Executiv al Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova; comunicarea în afaceri -Veronica Boaghi, Manager pe relații externe și comunicare din cadrul companiei Gas Natural Fenosa Moldova; cele mai bune practici manageriale – George Teodorescu, Director Regional Mixbook.

În cadrul zilei a doua a evenimentului s-a discutat despre oportunitățile naționale și internaționale de dezvoltare a afacerilor la care au vorbit reprezentanți de la Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI RM), Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).
Grupul de inițiativă este format din tineri moldoveni de peste hotare sau reveniți acasă cu experiență și cunoștințe în sfera afacerilor: Alexandrina Robu, Valentina Ceban și Vitalie Moraru.

Activitățile au fost realizate în sub-programul Abilitarea femeilor din Diasporă parte din cadrul Programului Diaspora Engagement Hub, implementat de Cancelaria de Stat prin intermediul Biroului Relații cu Diaspora din proiectul „Consolidarea cadrului instituțional al Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării”, faza a II-a, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).”